Čelik i zvanično ostao bez planiranog pojačanja

Jovičić otišao u Goricu

Čelik i zvanično ostao bez planiranog pojačanja

Iako je imao dogovor sa Čelikom iz Zenice, bivši mladi reprezentativac BiH Aleksandar Jovičić i u narednoj sezoni će igrati u Hrvatskoj.

Jovičić je prije nekoliko dana raskinuo ugovor sa Slaven Belupom, a iako se nagovještavalo da bi karijeru mogao nastaviti u našoj zemlji, odlučio je na kraju prihvatiti ponudu Gorice.

"Bio sam blizu da pređem u Čelik, dao sam im riječ, ali onda je uslijedila ponuda koju jednostavno nisam mogao da odbijem i koja je bolja za moj dalji razvoj. Žao mi je zbog toga, međutim svako bira svoj put. Da nije došao poziv, vjerovatno bih danas bio u Čeliku. Šta je, tu je", kazao nam je Jovičić.

S novim hrvatskim prvoligašem kojeg vodi naš Sergej Jakirović ovaj mladi fudbaler je postigao dogovor i potpisao je ugovor na tri godinu s opcijom produženja saradnje na dodatnu godinu.

Osim Slaven Belupa, ovaj 22-godišnji odbrambeni fudbaler je u karijeri još igrao za Istru 1961, Rudar Prijedor, Krupu i Borac iz Banjaluke.

Za vrijeme ere Darka Nestorovića je odigrao sedam utakmica za mladu reprezentaciju BiH.

Potražite više informacija na temu HNL:

Top Komentari

cajdras
Veci klub i bolji razvoj.Oranice BiH ne zanimaju nikoga.Samo kad nemaju gdje dodju ovde.
5 12
Sumedin Kulacic
nema tu insana covjeka nikad cim gazi datu rijec al sta on zna sta je to nece nikad niznat
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi