Čelik isplatio prvu ratu dugovanja Borisu Paviću

Prijeti im suspenzija

Čelik isplatio prvu ratu dugovanja Borisu Paviću

E. Čaušević

Zenički Čelik nalazi se već nekoliko godina u velikim finansijskim problemima, a ogromna dugovanja moraju nekako isplaćivati ili će biti suspendovani.

Iz ovog kluba saopštili su danas da je predsjednik Upravnog odbora Jasmin Memišević danas boravio u Bijeljini na sastanku sa advokata bivšeg trenera Čelika, Borisa Pavića. Kao što je poznato Pavić je ranije tužio zenički klub zbog dugovanja.

FIFA je zaprijetila Čeliku da moraju Paviću isplatiti dio duga kako ne bi bili suspendovani, a danas su čelni ljudi ovog kluba to i uradili. Naime, Čelik je danas nekadašnjem treneru platio 4.600 KM, te su smanjili dug na 6.000 KM koji bi trebao biti isplaćen u narednom periodu.

Iz Čelika su poručili na kraju da je ova uplata nekadašnjem treneru ovog kluba otežala finansijsku situaciju, te da će zbog toga najvjerovatnije kasniti plate uposlenicima kluba sa Bilinog Polja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi