Čelik na nevjerovatan način do boda u Doboj Kaknju

Novi remi Zeničana

Čelik na nevjerovatan način do boda u Doboj Kaknju

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Čelika remizirali su (3:3) u susretu 1. kola Lige za opstanak prvenstva Bosne i Hercegovine.

Iako prvo poluvrijeme nije donijelo lijepu igru, viđena su dva gola, oba u mreži gostiju iz Zenice.

Mladost je do vodstva stigla nakon deset minuta igre. Ubačaj s desne strane odbrana Čelika ne uspijeva da izbaci, a sve je dobro pratio Mićo Kuzmanović, koji pogađa za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Potom se igra umrtvila. Gotovo da nismo vidjeli ništa sve do 40. minute kada Mladost dolazi do drugog gola. Goran Brkić je prekrasno iz slobodnog udarca pogodio za sigurnih 2:0.

Jedinu šansu su gosti u prvom dijelu imali preko Joce Stokića. Dobro je šutirao nakon kornera, ali je golman domaćih Velić fantastično reagovao, te je spasio svoj gol.

Samo što je počeo nastavak gostujući tim se vratio u meč. Rizvanović je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Terzić pokazuje na penal, a precizan izvođač je Mahir Karić za smanjenje rezultata na 2:1.

Veliku šansu za izjednačenje za goste je nakon toga imao Haris Dilaver, čiji šut glavom s desetak metara odlazi pored gola.

Novi gol viđen je u 76. minuti. Regoje je oborio Ramovića u kaznenom prostoru, dosuđen je penal, a precizan je bio Goran Brkić za prednost od 3:1.

Uspio je Čelik preko Dilavera u 84. minuti da dođe i do drugog gola. Pogodio je napadač gostiju za 3:2, ali do kraja gosti su uspjeli da dođu do jednog boda. Konačnih 3:3 postavio je Ramović u 90. minuti.

Premijer liga, Liga za opstanak, 1. kolo

Mladost - Čelik 3:3

Mladost: Velić, Galić, Laštro, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Šećerović, Brkić, Ramović, Isaković.

Čelik: Dujković, Regoje, Karić, Dilaver, Brković, Jusić, Stokić, Bureković, Pezer, Hećo, Hrkać.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi