Čelik napustili najbolji igrači

Klub s Bilinog polja u teškoj situaciji

Čelik napustili najbolji igrači

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik u četvrtak je dobio novog predsjednika kluba, te prvog čovjeka i njegovog zamjenika Skupštine. 

Međutim mnogo problema i dugova, sa razmišljanjem od danas do sutra natjeralo je da najbolji igrači Čelika dignu sidro.

Zbog neisplaćenih plata, rata i premija ispisnicu su uzeli Mahir Karić, Aldin Džidić, Emir Jusić i Anel Dedić. Najbolji igrači kluba u prošloj sezoni ne žele više da sudjeluju u scenariju sličnom prošlogodišnjem, tako da su odlučili da napuste Bilino polje.

Zanimljivo da su sva četiri igrača imala važeće ugovore s klubom, a za još 13 igrača u narednom mjesecu ističe ugovor, tako da možemo konstatovati da će od prošlosezonske ekipe u klubu ostati možda pet-šest igrača.

Mahir Karić imao je sjajne dvije sezone iza sebe, nakon što se u Čelik vratio iz Kazahstana. Emir Jusić već je godinama stub odbrane Zeničana, dok su svi ljubitelji nogometa navikli na sjajne golove i asistencije veznjaka Anela Dedića. O Aldinu Džidiću da ne pričamo, sjajni defanzivac, koji se nakon 10-tak godina igranja u inostranstvu vratio u BiH, prvo je otišao u Mladost, ali je zbog velike ljubavi prema Čeliku ipak potpisao za crno-crvene. 

Međutim situacija u klubu je toliko bila loša, pa je Džidić morao nekoliko puta posuđivati svoj vlastiti novac za karantine, te finansirati i zimske pripreme u Crikvenici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da će sada mnogi klubovi krenuti u utrku za angažovanjem ovih sjajnih igrača, to se posebno odnosi na klubove iz Premijer lige. Igračima je prioritet inostranstvo, osim Džidića koji ne želi više igrati vani, budući da je prije nekoliko dana odbio povratak u Kazahstan, gdje je imao poziv bivšeg kluba Shakhtara da se vrati i predvodi ekipu u narednoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi