Čelik o Blaževiću: On je naš igrač, ali pod suspenzijom

Da li će potpisati za Željezničar?

Čelik o Blaževiću: On je naš igrač, ali pod suspenzijom

E. Čaušević

Hrvatski defanzivac Ante Blažević karijeru će najvjerovatnije nastaviti u dresu Željezničara.

Kao što smo jučer pisali Blažević bi uskoro trebao potpisati saradnju s ekipim Željezničara, te se priključio ekipi na pripremama u Antaliji. Ovaj 23-godišnjak prvi dio sezone proveo je u Čeliku u koji je početkom 2019. godine stigao iz Brezica.

Međutim, u zeničkom klubu su se oglasili na zvaničnoj stranici i poručili da je Blažević još uvijek igrač Čelika, te da nema pravo izvršavati obaveze prema nekoj drugoj ekipi. Saopštenje Zeničana prenosimo vam u cjelosti.

"Nogometni klub Čelik Zenica obavještava javnost da je menadžment kluba predupredio mogućnost jednostranog raskida ugovora po FIFA pravilniku između kluba i Ante Blaževića.

Imenovani je posredstvom Advokatskog društva Spaho d.o.o. uputio zahtjev za doborovoljno plaćanje dospjelih obaveza. Takav Zahtjev je pravno neutemeljen i zakonski nesonovan obzirom da se isti već ranije obratio Klubu posredstvom drugog advokata sa kojim klub radi na slučaju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ante Blažević je svojevoljno napustio klub i bez ikakvog obrazloženja prestao izvršavati svoje obaveze definisane Ugovorom, Zakonom o radu i normativnim aktima N/FS BiH, FIFA-e i UEFA-e. Zbog svega navedenog klub je odlučio suspendovati igrača.

Formalno pravno, Blažević je još uvijek igrač Čelika i kao takav nema pravo izvršavati obaveze prema drugom Klubu. Nogometni klub Čelik će nastaviti izvještavati javnost o ovom slučaju", navodi se u saopštenju zeničkog kluba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Decko bio anonimus prije Čelika niko osim porodice nije znao za njega. I ovako da se ponaša? Fuj i tebi i advokatskoj kuci Djidic.
1 5
mosaljozemosaplavo
Ako smo vec doveli treba sta i posuditi ovim turcima igraca da ne ispadnu iz lige
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi