Čelik od subote u Međugorju, Kouadio u konkurenciji za GOŠK
Zeničani pod imperativom pobjede u Gabeli

Zeničani moraju osvojiti tri boda

Čelik od subote u Međugorju, Kouadio u konkurenciji za GOŠK

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u Gabeli odigrati možda i odlučujuću utakmicu u borbi za opstanak u Premijer ligi. Zeničanima svaki drugi rezultat osim pobjede vjerovatno donosi i ispadanje u 1.ligu FBiH.

Toga su svjesni svi u klubu, ali i navijači, koji će sigurno u velikom broju ispuniti stadion u Gabeli. Kako bi utakmicu dočekali u miru, te se što bolje pripremili pred "odlučujući meč", crno-crveni će u subotu put Međugorja, gdje će do nedjelje boraviti u karantinu.

Pozitivna vijest za stručni štab jeste, što je tamnoputi napadač i povratnik na Bilino polje, Germain Kouadio stekao pravo nastupa, te će biti u konkurenciji za meč u Gabeli.

Ovaj nogometaš sigurno neće početi utakmicu, jer nije fizički spreman za cijelu utakmicu, ali će ga šef struke sigurno koristiti u drugom poluvremenu, a naravno zavisi sve i od rezultata. Kartoniranog kapitena Fenana Salčinovića na poziciji organizatora igre vjerovatno će zamijeniti Yusuf Celik, dok bi Toni Livančić trebao zauzeti mjesto na desnom boku. Ostale pozicije u ekipi neće se mijenjati, a očekivati je ofanzivnu igru Zeničana, kojima samo pobjeda igra u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radobolja
Zali Boze para.Bolje da su sadaku podjelili po Zenici.
9 8
Radobolja
Druga liga klosari zenicki.
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi