Čelik opet u problemu: Zeničani moraju isplatiti i Jazvina

Donesena odluka

Čelik opet u problemu: Zeničani moraju isplatiti i Jazvina

Čelnici Čelika iz Zenice suočili su se s novim problemima.

Crno-crvenima je zbog neizmirenih dugovanja nedavno prijetilo izbacivanje iz Premijer lige BiH, a iako se vjerovalo da se 'tamni oblaci' nad Bilinim poljem razilaze, uslijedio je novi problem.

N/FSBiH donio je presudu za dug koji će Čelik imao i prema svom bivšem fudbaleru Salki Jazvinu koji je na Bilinom polju proveo tek pola godine. Shodno odluci, njemu će Zeničani morati da plate svotu od 5.659 KM.

"Ukoliko Čelik ne isplati navedeni iznos imenovanom igraču i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja N/FSBiH, do 26.11.2019. godine, na snagu stupa suspenzija od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u nastavku prvenstva takmičarske 2019/20. godine", navodi se u saopštenju Disciplinske komisije.

Protiv ove odluke Čelik će u roku od osam dana moći uložiti žalbu Apelacionoj komisiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Jazvin je tokom epizode u Čeliku odigrao 11 utakmica bez da se pritom upisao u strijelce.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

magistar
Celik kao veliki klub treba ligi. Samo sto Disciplinska komisija nikako ne bi smjela olako preci preko toga da je u klubu instalirano rukovodstvo koje i pored hiljadu opomena nije ispostovalo rok i prakticno prodalo je utakmicu zeljeznicaru. Za takve stvari kazna mora biti oduzimanje barem 10 bodova, tim vise sto su za 2 dana isplatili sve. Znaci klasicna manipulacija celnih ljudi kluba
1 3
Jugovina
Čuj nema pravnog osnova. Pa naguzove ste i dobili licencu. Kažeš da je Aydin rekao da se jave do tada i tada ,a poslje nema para nikome. Pa nije organizirao izlet na ćimburijadu haahha nego vodi klub koji ima pun qurac dugovanja. Dug ne zastarjeva nikome i mora se platiti, a to što vas boli je razumljivo ali ne pije vode.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi