NK Čelik od srijede u Međugorju, moguć je prijateljski meč protiv Zrinjskog
Zeničani idu na mini pripreme u Međugorje, gdje će se u miru pripremati za posljednja tri kola prvog dijela sezone

Zeničani u boljem raspoloženju nakon pobjede protiv Zvijezde 09

NK Čelik od srijede u Međugorju, moguć je prijateljski meč protiv Zrinjskog

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika proteklog vikenda su u okviru 16.kola Premijer lige savladali Zvijezdu 09, te su na reprezentativnu pauzu otišli sa znatno manje pritiska.

Poznata su sva dešavanja koja su bila prije i poslije neodigrane utakmice sa Željezničarom, tako da je za Čelik veoma bitno bilo da se ubilježi pobjeda protiv ekipe Zvijezde 09 pred reprezentativnu pauzu.

Šef stručnog štaba Slaviša Božičić igračima je dao slobodno do srijede, kada će igrači i stručni štab krenuti put Međugorja, gdje će ostati sedam dana. Sigurno da je ekipi sada potreban mir, kako bi se što bolje pripremili za posljednja tri kola prvog dijela sezone.

Čelik do kraja prvog dijela ima dva gostovanja kod Tuzla Citiya, te Mladosti, dok će jednom biti domaćin i to ekipi Borca. Cilj Zeničana u posljednje tri utakmice je osvojiti najmanje šest bodova, to je za SportSport.ba kazao i strateg Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago nam je što smo pobijedili Zvijezdu 09, tako da je sada i igračima lakše. Pauzu ćemo odraditi na pravi način, pripremat ćemo se u Međugorju, a nadam se da ćemo odigrati i jednu prijateljsku utakmicu. Vjerujem da ćemo odigrati meč protiv ekipe Zrinjskog, koja će isto tako biti u Međugorju. Sutra će put Međugorja svi igrači osim Vedrana Vrhovca, koji je na okupljanju s mladom reprezentacijom, te povrijeđenih Haruna Varde, koji je počeo trenirati po posebnom programu i Petra Raguža za kojeg je ova polusezona završena", kazao je za SportSport.ba Slaviša Božičić.

Zeničani će u narednom 17.kolu gostovati na Tušnju kod Tuzla Citiya, zatim će dočekati Borac, a onda u posljednjem kolu prvog dijela idu na gostovanje ekipi Mladosti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi