Čelik ostaje bez kapitena?

Popović bi mogao napustiti zenički klub

Čelik ostaje bez kapitena?

D. Kurbegović

Dok se ovih dana vodi pravi medijski rat i prepucavanja političkih stranaka oko situacije u Čeliku, kada je u pitanju igrački kadar tokom zimske pauze moglo bi se desiti nekoliko promjena.

Kao što smo već pisali jedan od zapaženijih pojedinaca u ovoj polusezoni golman Branislav Ružić vjerovatno će napustiti Čelik, jer mu ističe ugovor, a još niko s njim nije razgovarao o eventualnom produženju. Osim njega još jedan standardan igrač bi mogao napustiti Bilino polje.

Ofanzivni veznjak crno-crveni, te kapiten mlade reprezentacije 22-godišnji Marin Popović mogao bi kako saznaje SportSport.ba ove zime napustiti klub u kojem je počeo svoju karijeru, te zaigrao za seniorsku ekipu, gdje je u mnogim utakmicama čak nosio i kapitensku traku, a od strane navijača Čelika prije dvije sezone proglašen je za najboljeg igrača kluba.

Popović je blizu odlaska bio i ljetos, ali klub nije želio da ga pusti, tako da je ovaj ofanzivac ostao u Čeliku u kojem je u ovoj polusezoni odigrao 17 utakmica, postigavši dva gola. Kako mu ugovor ističe na kraju ove sezone, tako je i mogućnost njegovog odlaska još veća, budući da niko još ni s njim nije razgovarao o novom ugovoru. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za ovog nogometaša zanimale su pokazale brojne ekipe iz Premijer lige, ali i inostranstva, tako da bi u narednom periodu Zeničani mogli ostati bez još jednog standardnog igrača. Marin Popović za Čelik je debitovao u sezoni 2011/12 kod trenera Vlade Jagodića, za Čelik je odigrao preko 100 utakmica, dok je za mladu reprezentaciju upisao 10 nastupa. Igra na obe krilne pozicije, a po potrebi može zatvoriti i poziciju lijevog bočnog.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi