Čelik ponizio Vitez, Mladost slavila na Piroti

Premijer liga BiH, 12. kolo

Čelik ponizio Vitez, Mladost slavila na Piroti

E. Škorić

Nogometaši Čelika deklasirali su Vitez u meču 12. kola Premijer lige BiH rezultatom 6:1.

Čelik je stigao do pete pobjede, ali niko nije očekivao da će Vitežani Zenicu napustiti sa šest komada u mreži. 

Mrežu gostiju prvi je načeo Popović u 17. minuti, a u posljednjih sedam minuta prvog dijela tri puta je mladi golman Tirić morao da vadi loptu iz vlastite mreže.

U 38. minuti Karić je pogodio za 2:0, da bi pet minuta kasnije Selimović bio precizan. Konačan rezultat prvog dijela (4:0) postavio je Bajraktarević u 44. minuti.

Do 58. minute bez uzbuđenja u Zenici, a onda je Fajić smanjio na 4:1. Samo dvije minute kasnije, drugi gol Bajraktarevića. Šesti gol za Zeničane djelo je Čolića, koji je u 89. postigao eurogol iz slobodnjaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je došao na sedmo mjesto sa 19 bodova, samo tri manje od vodeće Slobode. Vitez je 13. sa 13 bodova i slijedi mu grčevita borba za ostanak.

Na Piroti je Travnik ugostio Mlladost, a gosti iz Doboja kod Kaknja uspjeli su da ostvare pobjedu rezultatom 2:1.

Vodeći gol na utakmici postigao je Dilaver u 77. minuti, da bi u 85. Rizvanović povisio na 2:0. Smajić je postigao utješni gol za Vezire u 90. minuti. Mladost je tako upisala treću pobjedu, drugu uzastopno i uspjela je iščupati se iz opasne zone, dok je Travnik 12. na tabeli sa 13 bodova.  

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.