Čelik prokockao dva gola prednosti

Na Pecari završeno bez pobjednika, 2:2

Čelik prokockao dva gola prednosti

Čelik je na Pecari odigrao sjajno prvo poluvrijeme, dok je nastavak pripao domaćima, a susret je završen neriješno 2:2.

Čelik je odigrao furioznih prvih 20 minuta na Pecari, što je prilično šokiralo domaćine. Utakmica praktično da nije ni počela, a zenički premijerligaš je poveo.

Igrala se treća minuta kada je Emir Obuća glavom doveo izabranike trenera Abdulaha Ibrakovića u vodstvo. Već u narednom napadu na drugoj strani je zaprijetio Dalibor Šilić, ali njegov šut iz slobodnog udarca odlazi pored gola.

Najljepši trenutak susreta desio se u 17. minuti kada je Duro sa oko 30 metara topovski šutirao i savladao nemoćnog Nikolu Marića za vodstvo Čelika od 2:0, s kojim su zenički fudbaleri i otišli na odmor nakon prvih 45 minuta igre.

Međutim, Široki je u nastavku uspio konsolidovati redove, te su domaći fudbaleri uspjeli smanjiti već u prvoj minuti drugog poluvremena, a strijelac je bio Josip Barišić.

Široki je i dalje napadao na gol Čelika, dok su se gostujući fudbaleri uglavnom orijentisali na kontranapade, te su tako u nekoliko navrata opasno zaprijetili domaćem golu. Ipak, Široki je došao do izjednačenja devet minuta prije kraja utakmice i to autogolom gostujućeg igrača.

Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko prilika na obje strane, ali rezultat je ostao nepromijenjen, 2:2.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.