Čelik protiv Mladosti bez Kouadia i Mahmutovića

Zeničani gostuju u Kaknju

Čelik protiv Mladosti bez Kouadia i Mahmutovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon dolaska Elvedina Beganovića na mjesto šefa struke zaigrali su mnogo bolje. Nakon trijumfa nad Slavenom i  prolaska u dalju fazu takmičenja u okviru Kupa BiH, Zeničani su prošlog vikenda na Bilinom polju golovima Šišića i Kouadia pobijedili 2:0 ekipu Goška, koja im je izravni konkurent u borbi za opstanak u Premijer ligi.

U narednom kolu crno-crveni gostuju u Doboju kod Kaknja kod ekipe Mladosti. Biće to ujedno i komšijski derbi ekipa, koje se vrlo dobro poznaju. Zeničani će u ovaj duel, koji je posljednji prije reprezentativne pauze ući oslabljeni bez dvojice ponajboljih nogometaša. 

Kako smo već pisali Germain Kouadio je morao napustiti BiH, zbog isteka radne dozvole, a njegov povratak u redove Čelika se očekuje za 15-tak dana. Drugi nogometaš, kojeg stručni štab neće imati na raspolaganju u narednoj utakmici jeste napadač Aidin Mahmutović, kojem je protiv Goška pukla zadnja loža i on je van stroja.

Na povredu se žalio i Armin Duvnjak, te je i njegov nastup u narednoj utakmici upitan. Ostali igrači su u pogonu i spremni su za naredni duel. Podsjetimo da Čelik u naredna četiri kola ima veoma težak raspored. Nakon gostovanja Mladosti očekuje ga domaći dueli protiv Željezničara i Borca, te gostovanje na Koševu kod ekipe Sarajeva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi