Mladost protiv Čelika bez Zahirovića i Hiroša

Komšijski derbi

Mladost protiv Čelika bez Zahirovića i Hiroša

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u ponedjeljak će u okviru posljednje utakmice 10. kola Premijer lige dočekati zenički Čelik. Biće to komšijski duel koji uvijek budi veliku pažnju simpatizera obje ekipe.

Mladost se nakon devet kola nalazi na šestoj poziciji s 14 osvojenih bodova, dok je Čelik 11 sa sedam bodova na svome kontu. Ekipa iz Doboja kod Kaknja u prošlom kolu poražena je u Mostaru od lidera i aktuelnog prvaka ekipe Zrinjskog, tako da protiv Zeničana imaju imperativ pozitivnog rezultata, ako žele ostati u utrci s ekipama koje se bore za ulazak u Ligu za prvaka.

Protiv Čelika stručni štab Mladosti neće moći računati na dvojicu nogometaša. Adnan Zahirović je povrijedio koljeno i za njega je završena polusezona. Ovaj defanzivni veznjak sjajno je otvorio sezonu, ali se onda povrijedio, te se njegov povratak na teren očekuje u drugom dijelu sezone. Amer Hiroš skupio je tri žuta kartona i on neće konkurisati za meč protiv Čelika, također papirologiju nije još riješio Damir Sadiković, posljednje pojačanje ekipe iz Doboj Kaknja.

Utakmica između Mladosti i Čelika igra se u ponedjeljak s početkom u 16 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi