Čelik protiv Mladosti u najjačem sastavu

Zeničani pod imperativom pobjede

Čelik protiv Mladosti u najjačem sastavu

Nogometaši zeničkog Čelika u srijedu su u posljednjim trenucima utakmice u Mostaru poraženi od domaćeg Veleža, iako su igrom i zalaganjem na terenu u Vrapčićima zaslužili najmanje bod, ipak sa drugog od ukupno tri gostovanja u nastavku sezone izabranici trenera Borisa Pavića vratili su se pognute glave.

Zeničani trenutno imaju samo tri boda više od ekipe Mladosti koja je u zoni ispadanja, a upravo će ove dvije ekipe u subotu na Bilinom polju odmjeriti snage. Domaći nogometaši bez sumnje imaju imperativ pobjede, jer se moraju odvojiti od ekipa koje su u donjem dijelu tabele, jer im u nastavku sezone slijede veoma teške utakmice.

Pozitivna vijest za stručni štab je da će protiv Mladosti ekipa biti kompletna, nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona u ekipu se vračaju Alen Dedić i Dženan Bureković, tako da će crno-crveni protiv ekipe iz Velike Obarske nastupiti u najjačem sastavu.

Hoće li Zeničani konačno ostvariti prvu domaću pobjedu u proljetnom dijelu prvenstva, biće poznato u subotu protiv izravnog konkurenta za opstanak u ligi, sve osim pobjede bi klub doveo u veoma nezgodnu situaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.