Čelik protiv Radnika bez Adilovića i Burekovića

Zenički klub oslabljen

Čelik protiv Radnika bez Adilovića i Burekovića

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 25. kola Premijer lige BiH nalaze se na sedmoj poziciji i gotovo su osigurali opstanak koji nikada i nije bio upitan. 

Zeničani ove sezone, gledajući svu situaciju u i oko kluba, igraju dosta dobro i potvrda je stigla u prošlom kolu u Banja Luci, kada su hendikepirani bez pet igrača uspjeli osvojiti bod protiv Borca, koji se grčevito bori za opstanak.

Izabranici Elvedina Beganovića ne kalkulišu. U svakoj utakmici idu na pobjedu, kao što su to uradili i prošle sezone kada su sve utakmice igrali časno i pošteno, za svoju čast i boje kluba kojeg nose.

U subotu će crno-crveni na Bilinom polju dočekati finalistu Kupa naše zemlje, ekipu Radnika, koja igra sjajno ove sezone. Biće to prilika, da domaćini s tri boda i teoretski izbore opstanak, a to sigurno neće biti lagan zadatak protiv veoma čvrste ekipe iz Bijeljine.

Otežavajuća okolnost za stručni štab jeste što zbog tri žuta kartona neće moći računati na kapitena i prvog golmana Adija Adilovića, te lijevog bočnog Dženana Burekovića. Pomenute igrače na svojim pozicijama bi trebali zamijeniti Semir Bukvić, te Marin Popović, koji je ove sezone već igrao na poziciji lijevog bočnog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otkako se igra zajednička liga Čelik i Radnik su dosad odigrali 11 utakmica. Zeničani imaju četiri, a Radnik tri pobjede, dok su četiri utakmice završene bez pobjednika. Posljednja utakmica ovih ekipa jesenas u Bijeljini je završena pobjedom Radnika 2:1.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi