Radinović spasitelj Borca

Premijer liga, 25. kolo

Radinović spasitelj Borca

Midhat Šljivak

Borac i Čelik remizirali su večeras u Banjoj Luci (1:1) u susretu 25. kola Premijer lige BiH, pa su tako domaći znatno umanjili svoje izglede za ostanak u društvu najboljih.

Iako je Borac bio većim dijelom utakmice bolji tim, na kraju su gosti iz Zenice osvojili jedan bod.

Borac je u otvaranju meča propustio nekoliko dobrih šansi, da bi kazna za promašaje stigla u 31. minuti kada je Mahir Karić pogodio za prednost gostiju od 1:0.



Imali su potom izabranici Borčeta Sredojevića još nekoliko pokušaja, ali nisu bili precizni, te se na odmor otišlo vodstvom Čelika od 1:0.

Nakon 10 minuta igre u nastavku Borac je ostao s igračem manje. Đokić je isključen, ali usprkos igraču manje domaći su konstantno napadali prema golu.

Stvorili su nekoliko opasnih šansi pred golom Adilovića, a do izjednačenja su stigli u 89. minuti kada je Radinović pogodio za 1:1.

Prethodno je Grahovac uzdrmao stativu, dok je na drugoj strani Ajan imao novu veliku šansu, ali ostalo 1:1.



Premijer liga BiH, 25. kolo:

Borac - Čelik 1:1 (Radinović 89' / Karić 31')

BORAC: Ružić, Kiso, Ristovski, Jović, Raspudić, Škorić, Bečelić, Đokić, Radinović, Đilas, Maletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ČELIK: Adilovć, Grahovac, Kazazić, Bajraktarević, Karić, Dedić, Kojić, Popović, Bureković, Pezer, Hećo.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi