Čelik protiv Radnika bez Mahira Karića

Zeničani osam utakmica bez poraza

Čelik protiv Radnika bez Mahira Karića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se u odličnoj seriji od osam utakmica bez poraza, od toga pet pobjeda i tri remija što ih je dovelo na sedmu poziciju Premijer lige.

Još dva kola su do kraja prvenstva, a izabranici Borisa Pavića žele do kraja odigrati u istom ritmu, te sezonu završiti sa 10 utakmica bez poraza, što bi svakako bio jedan podvig, gledajući na rezultate ekipe iz prvog dijela prvenstva.

Prva od dvije utakmice za crno-crvene je protiv Radnika u gostima, veoma teško gostovanje kod ekipe koja još nije osigurala opstanak u ligi, te će sigurno sve učiniti kako bi protiv kluba s Bilinog polja ovjerila ostanak u ligi.

Zeničani će u narednoj utakmici biti lišeni usluga ponajboljeg igrača Mahira Karića, koji je protiv Zrinjskog dobio treći žuti karton i slijedi mu suspenzija od jedne utakmice, pozitivna vijest za stručni štab je povratak Renata Gojkovića, koji je imao problema s aduktorom, ali bi trebao zauzeti svoje mjesto u ekipi. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Radnik će vjerovatno konkurisati i mladi Marin Popović, inače najbolji strijelac kluba u ovoj sezoni, on je nakon što ga je igrač Zrinjskog Milan Muminović udario đonom u glavu zaradio pet kopči, ali će uz odobrenje medicinskog tima vjerovatno putovati u Ugljevik, gdje ovog proljeće zbog sanacije terena svoje utakmice igra Radnik iz Bijeljine.

Čelik i Radnik dosad su odigrali devet utakmica, crno-crveni imaju četiri pobjede, dok je ekipa iz Bijeljine ostvarila dva trijumfa, dok su tri utakmice završile bez pobjednika. Posljednja utakmica ovih ekipa odigrana jesenas u Zenici završena je pobjedom Čelika rezultatom 2:1, uz golove Alena Dedića i Armina Duvnjaka, jedini pogodak za Radnik postigao je Slađan Antić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.