Travnjak Bilinog polja nije u najboljem stanju

Uprkos plaćanju usluga održavanja

Travnjak Bilinog polja nije u najboljem stanju

D. Kurbegović

Stadion Bilino polje je najfunkcionalnije nogometno zdanje u našoj zemlji. U zeničku ljepoticu je uloženo mnogo novca, tako da je trenutno jedini stadion koji ispunjava stroge kriterije FIFA-e i UEFA-e kada je u pitanju odigravanje međunarodnih utakmica.

Iako je kompletan travnjak na Bilinom polju promijenjen prije dvije godine, na utakmici između Čelika i Zrinjskog smo vidjeli da se on u suštini slabo održava.

Nogometaši Čelika koji svoje utakmice igraju na stadionu Bilino polje, pretežno treniraju na Kamberovića polju, te vrlo malo treniraju na stadionu koji je domaćin i utakmicama naše reprezentacije. 

Međutim, firma ALBA iz Zenice koja "masno" naplaćuje usluge održavanja Bilinog polja očito slabo radi svoj posao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U kakvom je trenutno stanju teren Bilinog polja pogledajte u galeriji našeg fotoreportera neposredno pred utakmicu između Čelika i Zrinjskog.

Za manje od mjesec dana fudbalsku reprezentacija Bosne i Hercegovine očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Zmajevi će upravo na Bilinom polju ugostiti selekciju Izraela. Nadati se da će do travnjak zeničkog stadiona biti u mnogo boljem stanju nego li je trenutno.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.