Čelik protiv Sarajeva bez Miletića i Šišića
Igrači Čelika protiv Mladosti su odigrali očajan meč, te su na kraju utakmice izviždani od navijača kojima su pokvarili 30. rođendan svojom blijedom igrom

Zeničani gostuju lideru Premijer lige

Čelik protiv Sarajeva bez Miletića i Šišića

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon blamaže protiv Mladosti i ubjedljivog poraza 0:3 u komšijskom derbiju, pokvarili su sve ono što su pozitivno uradili u prvom dijelu sezone. Do kraja prvog dijela Zeničanima slijedi gostovanje na Koševu kod lidera prvenstva, ekipe Sarajeva.

Čelik je jedna od rijetkih ekipa koje ove sezone nemaju pobjedu u gostima, a velike su šanse da se ta agonije produži i nakon subotnjeg duela protiv starog rivala. Čelik će put Sarajeva bez dvojice nogometaša, koji su protiv Mladosti dobili treću žuti karton. Riječ je o stoperu Luki Miletiću, te veznjaku Aldinu Šišiću, za njih je ova polusezona završena.

Kada su u pitanju drugi nogometaši u ekipu bi se trebao vratiti Vedran Vrhovac, te Moussa Marone, koji su zbog povrede propustili zadnji duel na Bilinom polju. Nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona u tim se vraća i Nermin Jamak, ponajbolji igrač Zeničana prvog dijela prvenstva.

Podsjetimo u prvom duelu igranom na Bilinom polju u sjajnoj atmosferi pred 10.000 gledatelja, Čelik i Sarajevo su remizirali bez golova, a junak u toj utakmici bio je golman Zeničana Branislav Ružić, koji je bio i najzaslužniji što bordo ekipa iz Zenice nije odnijela čitav plijen.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi