Sarajevo pokazalo moć, Zrinjski i Sloboda do zlata vrijednih pobjeda, Željo ne izlazi iz krize
Mnogo uzbuđenja vidjeli smo u 18. kolu Premijer lige, a ljepoticu kola odigrali su Sarajevo i Zvijezda 09 na najvećem bh. stadionu.

Velika pobjeda Mladosti, GOŠK-u bod na Pecari

Sarajevo pokazalo moć, Zrinjski i Sloboda do zlata vrijednih pobjeda, Željo ne izlazi iz krize

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 18. kola Premijer lige nakon kojeg je postalo jasno da će Sarajevo prezimiti na prvom mjestu.

Izabranici Husrefa Musemića nastavili su sa sjajnimn partijama. U duelu sa preporođenom Zvijezdom 09 slavili su 3:1, a u prvom dijelu bordo momci su igrali baš onako kako to od njih očekuju navijači.

Mnogo lijepih poteza, veliki broj izglednih prilika i tri gola u mreži protivnika sasvim sigurno su zadovoljili i Musemića. U drugom dijelu su domaći smanjili gas i bez većih problema su susret priveli kraju. Treba istaći i da su se izabranici Darka Nestorovića prikazali u dobrom svjetlu i za njih je, usudili bismo se reći, prava šteta što je sve bliže kraj prvog dijela sezone.

Plemići prate Sarajevo, Krupa protiv Želje prekinula crnu seriju

Do velike pobjede stigli su i fudbaleri aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, mostarskog Zrinjsklog. Slavili su Plemići na teškom gostovanju kod Tuzla Cityja (2:1) i to pogotkom u sudijskoj nadoknadi, pa je njihova pobjeda još slađa. Pobjedom na Tušnju Plemići su uspjeli ostati u borbi za prvo mjesto, a ukoliko ne bude iznenađenja i nakon 19. kola za Sarajevom će zaostajati 5 bodova.

Željezničar u Krupi nije uspio izaći iz rezultatske krize. Iako su Plavi gostovali kod posljednjeplasirane ekipe prvenstva, može se reći da su očekivano izgubili. Negativna atmosfera u i oko kluba, izazvana prije svega nelogičnim odlukama rukovodstva (suspenzije, pomilovanja, oduzimanje skoro cijelog iznosa plate) očito je ostavila trag i na igrače, koji i ono što su do tada znali, sada više ne znaju. Četvrti uzastopni poraz doveo je Plave od borbe za titulu do straha za nastup u Evropi, dok je pak Krupa s tri boda zadržala priključak sa ekipama koje se nalaze iznad zone ispadanja.

Nalić nadmudrio Žižovića, Zildžović trenersko osvježenje, Neretljaku "skida" favorite

Zanimljiv meč odigran je u Bijeljini. Domaći Radnik dočekao je Slobodu i sasvim sigurno su u Bijelini očekivali tri boda s kojima bi se učvrstili u sredini tabele. Međutim, Sloboda je u ovom susretu, kao i na mnogim gostujućim dosad izgledala dosta dobro i na kraju je zasluženo slavila. Zlatan Nalić je nadmudrio svog kolegu, čvrstom i odgovornom igrom njegovi izabranici su tokom svih 90 minuta držali konce igre u svojim rukama, i na kraju su stigli do velika tri boda koja ih u slučaju pobjede u narednom kolu uključuju u ravnopravnu borbu za izlazak na evropsku scenu.

Mali hercegovački derbi odigran je u Širokom Brijegu. Domaći su u duel sa GOŠK-om ušli kao apsolutni favoriti, no ipak nisu uspjeli slaviti (1:1). Izabranici Mate Neretljaka uspjeli su uzeti bod, a nekadašnji proslavljeni hrvatski reprezentativac je tako pokazao da ima recept za mnogo veće klubove od GOŠK-a. Nakon pobjeda nad Željom i Sarajevom, uspio je uzeti bod Širokom i zahvaljući tim bodovima ekipa iz Gabele s mnogo optimizma će ući u drugi dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj smo ostavili duel u Zenici, gdje su snage odmjerili Čelik i Mladost. Svečarsku atmosferu zbog 30. rođendana Robijaša, pokvarila je ekipa iz Doboja kod Kaknja. Predvođeni sjajnim stručnjakom Adnanom Zildžovićem, gosti su na Bilinom polju slavili sa ubjedljivih 3:0 te su se 3. mjestu koje drži Željezničar i koje sigurno vodi u Evropu približili na dva boda. S druge strane, poraz je Čelik doveo u nezgodnu situaciju . Samo 4 boda su Zeničani ispred GOŠK-a koji se nalazi na mjestu koje vodi u Prvu ligu i svaki naredni iznenađujući poraz mogao bi Čelik skupo koštati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Lokumovac333
Zeljo i Celik ispadaju ako ostanu ovi treneri pazite sta sam reko!!! Oda i Ornek majstori ostanite!
19 5
vanja8
Željo je krenuo u skupljanje sevapa,pa je pravi melem za oči ovim koji se bore za opstanak da prekinu crne serije,dok sam i dalje rusi rekorde (negativne naravno) Premijer lige... Ako ovako nastavi,mislim da ce imati najbolji stadion u 1.ligi Federacije,pa ce i brojaci gledalaca biti u funkciji za redovne izvjestaje o prihodima recimo protiv Bratstva iz Gračanice,Neuma,Mladosti Kikači... Ali i slijedece godine ce grad imati gradski derbi,samo sto ce se ovaj put igrati na Otoci, Olimpik-Željo... Oda kralju ostaniiii....
19 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi