Čelik protiv Slavije bez Adilovića, Heće i Burekovića

Zeničani oslabljeni u Lukavici

Čelik protiv Slavije bez Adilovića, Heće i Burekovića

Nogometaši Čelika sjajnom igrom i pobjedom protiv Širokog Brijega pokazali i dokazali su još jednom svoj kvalitet. Igre koje pružaju izabranici trenera Borisa Pavića u drugom dijelu sezone raduju sve one kojima je crno-crvena boja u srcu.

Zeničani su u strašnom naletu, u posljednjih šest utakmica su ostvarili čak pet pobjeda uz jedan remi, tako da su uz Željezničar i Sarajevo trenutno u najboljoj formi u Premijer ligi.

Čelik je trenutno na osmom mjestu sa istim brojem bodova kao i Velež, a do kraja sezone očekuje se da Čelik završi među sedam najboljih ekipa što bi kada se uzme u obzir prva polusezona sigurno bio dobar rezultat za ekipu.

Naredno kolo koje se igra u srijedu donosi teško gostovanje za klub s Bilinog polja u Lukavici kod ekipe Slavije. Domaćini se grčevito bore za opstanak i utakmica protiv Čelika im je možda odlučujuća u borbi za ostanak u Premijer ligi. Za Borisa Pavića sigurno da je hendikep izostanak trojice igrača zbog tri žuta kartona, a to su Adi Adilović, Dženan Bureković i Haris Hećo, koji su protiv Širokog Brijega dobili treći žuti karton, te ne mogu konkurisati za ekipu protiv Slavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak gledajući u obzir formu koju Čelik pruža u posljednje vrijeme, kako kod kuće, tako i na strani očekuje se nastavak pozitivnog niza igara i rezultata kluba s Bilinog polja i na teškom gostovanju u Istočnom Sarajevu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.