Osam golova u Zenici, Široki otpada iz trke za titulu?

Premijer liga BiH

Osam golova u Zenici, Široki otpada iz trke za titulu?

E. Škorić

Široki Brijeg je gostovao u Zenici u susretu 26. kola Premijer lige BiH. Na Bilinom polju čak osam golova, a domaćin je slavio s 5:3.

Na samom početku su Zeničani stigli do vodstva. Igrala se treća minuta kada je Bureković ubacio, a Popović matirao Solda za 1:0.

Široki je u 13. minuti tražio penal nakon duela Kožulja i Burekovića, ali sudija je samo odmahnuo.

Dvije minute kasnije velika šansa za Čelik, ali Soldo je odbranio udarac Selimovića. Široki je uspio da izjednači u 31. minuti. Wagner proigrava Kresingera, ovaj šalje loptu iza leđa Adilovića.

Imao je Čelik dvije dobre šanse do kraja prvog dijela, a jednu je pretvorio u pogodak. Bajraktarević je u 45. minuti postigao eurogol i ponovo je Široki bio u zaostatku.

Domaći su i u drugom dijelu bili bolji. Najbolju šansu za goste propušta Kožulj u 57. minuti kada pogađa stativu gola Čelika.

U 61. minuti Bajraktarević puca preko gola, a pet minuta kasnije Dedić sjajno upošljava Karića, koji izlazi sam pred Solda i zabija za 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U samoj završnici velika golijada. Dedić je prvo pogodio za 4:1, a Menalo smanjio na 4:2. Karić ubrzo pogađa za 5:2, ali tu nije bio kraj pogocima. Peko je postigao gol za konačnih 5:3.

Široki je ovim porazom skoro pa otpao iz utrke za prvaka, a Čelik nastavio sjajnu formu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.