Čelik protiv Slobode bez petorice igrača
Zeničani desetkovani protiv ekipe iz Tuzle

Zeničani pred ispadanjem iz Premijer lige

Čelik protiv Slobode bez petorice igrača

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika porazom u Gabeli 1:0 od domaćeg GOŠK-a vjerovatno su zapečatili svoju sudbinu kada je u pitanju Premijer liga. Zvanično Zeničani još imaju šanse tri kola prije kraja, ali više niko u i oko kluba ne vjeruje da se takvo čudo može desiti.

Zeničani u subotu na Bilinom polju dočekuju Slobodu, koja ima osam bodova više od Zeničana tri kola prije kraja. Crno-crveni moraju pobijediti, kako bi dva kola prije kraja imali još matematički šanse za opstanak.

Ipak stručni štab Čelika protiv Slobode neće moći računati na petoricu igrača. Zbog tri žuta kartona utakmicu će propustiti Marin Jurina i Yusuf Celik, Fenan Salčinović zbog crvenog kartona ima još dvije utakmice suspenzije, dok su zbog povreda do kraja sezone van tima Ratko Dujković i Paschal Okoli.

Sve u svemu u subotu se očekuje da Zeničani na terenu izađu u šarolikom sastavu, na golu će Dujkovića vjerovatno zamijeniti Karajbić, dok će rezervni golman biti Jupić, budući da je i Marković van stroja zbog povrede. Moguće da od prve minute protiv Slobode zaigraju i Enes Akgun, te Germain Kouadio.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nemila
Ja ne znam zasto igraju ikako,,..poslati u drugu ligu odma.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti