Čelik protiv Slobode bez petorice standardnih igrača

Zeničani desetkovani na Tušnju

Čelik protiv Slobode bez petorice standardnih igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon pet odigranih kola u Premijer ligi zauzimaju 10.poziciju s četiri osvojena boda. Zeničani su posljednji krenuli s pripremama, u klub je došlo dosta igrača, od kojih nekolicina koja proteklih godina nije mnogo igrala, te na kraju kada se sve sabere logičan slijed jeste trenutni položaj na tabeli crno-crvenih.

Da situacija bude još gora u naredna tri kola, Čelik će igrati protiv Slobode i Zrinjskog u gostima, dok će u Zenici dočekati sarajevski Željezničar. Pitanje je hoće li izabranici Kemala Alispahića u narednim kolima popraviti svoj bodovni saldo, posebno kada se zna da će igrati bez nekoliko standardnih igrača.

U utakmici protiv Širokog Brijega crvene kartone dobili su Haurdić, Salčinović i Pezer, dok je treći žuti karton dobio Hećo, tako da će uz povrijeđenog kapitena Jusića, Zeničani u narednom kolu protiv Slobode na Tušnju nastupiti bez petorice standardnih igrača.

Budući da na prilično kratak roster kojeg ima Kemal Alispahić u subotu protiv Slobode priliku za igru trebali bi dobiti Duraković, Zeljković, Pliska, Smriko, Duvnjak, Huseinspahić i T.Adilović, koji su dosadašnjih pet kola nisu imali veliku minutažu, sem Smrike i Pliske, koji uglavnom u svakoj utakmici ulaze u posljednjih 20-tak minuta.

Kada je u pitanju tradicija između Slobode i Čelika na utakmicama u Tuzli, dovoljan podatak da je Čelik posljednju pobjedu u Tuzli ostvario prije 20 godina. Zeničani su posljednji puta Tušanj napustili prije 14 godina, kada je bilo 1:1, a nakon toga bilježili su poraze u svakoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone Sloboda je u sjajnoj utakmici pobijedila rezultatom 4:2, a očekuje se i u subotu da bude jedna otvorena i efikasna utakmica, koja će zadovoljiti publiku koja dođe na stadion Tušanj.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi