Čelik protiv Slobode bez Salčinovića, Šišića i Bevaba
Zeničani žele nastaviti niz od pet utakmica bez poraza i zadržati poziciju u gornjem dijelu tabele

Derbi starih rivala na Tušnju

Čelik protiv Slobode bez Salčinovića, Šišića i Bevaba

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se Premijer liga BiH u nogometu, a prva utakmica na programu je sutra na stadionu Tušanj, gdje će se sastati Sloboda i Čelik. Duel starih rivala sigurno će privući pažnju velikog broja gledatelja.

Zeničani su pet utakmica bez poraza i trenutno se nalaze na šestoj poziciji s 12 bodova, dok je Sloboda poziciju niže s 11 bodova na svome kontu. Čelik ima veoma negativnu tradiciju protiv Slobode na Tušnju, tako da imaju i motiv više sutra da pokušaju stići do povoljnog rezultata.

Šef struke Adnan Örnek ponovo će imati probleme oko sastavljanja tima za narednu utakmicu jer za meč protiv Slobode ne može računati na trojicu standardnih igrača. Dino Bevab i Aldin Šišić su protiv Sarajeva dobili treći žuti karton, dok je Fenan Salčinović na jednom od treninga dobio snažan udarac od Salke Mujanovića, te će vjerovatno propustiti narednih nekoliko utakmica.

U ekipu se nakon odrađene suspenzije zbog kartona vraća Vedran Vrhovac. Ostali igrači su spremni, a kada su u pitanju alternative za igrače koji ne mogu sutra nastupiti, mladi Mahir Mehić će na poziciju lijevog beka umjesto Dine Bevaba, Vladimir Grahovac će zamijeniti Aldina Šišića u veznom redu, dok će Fenana Salčinovića na krilu mijenjati vjerovatno Salko Jazvin. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Slobode i Čelika igra se sutra na stadionu Tušanj s početkom u 16:30 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

seibeg
Veliki derbi starih rivala, dva giganta BH-fudbala, dobrodošli Robijaši u Tuzlu
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije