Čelik protiv Slobode u najjačem sastavu

Duel starih rivala na Bilinom Polju

Čelik protiv Slobode u najjačem sastavu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 5. kola u Premijer ligi imaju učinak od jedne pobjede i četiri poraza.

 Učinak koji je uzimajući u obzir sve realan odnos i stvarna slika trenutne snage ekipe. Zeničani su počeli zadnji s pripremama, nisu išli nigdje van Zenice, odigrali su najmanji broj prijateljskih utakmica. Glavni igrači su se priključili pred početak prvenstva i još mnogo stvari su uticale na trenutnu poziciju crno-crveni.

Zeničani će u narednom kolu u nedjelju dočekati tuzlansku Slobodu u duelu starih rivala. Tuzlaci također ne blistaju u ovoj sezoni, tako da imaju samo bod više od Čelika na svome kontu, s toga i oni kao i domaćin imaju imperativ pozitivnog rezultata.

Kada je u pitanju igrački kadar Zeničana, protiv ekipe s Tušnja šef struke Kemal Hafizović moći će računati na sve nogometaše. Fenan Salčinović se vraća u ekipu, nakon što je pauzirao prošlo kolo, dok su ostali igrači na dispoziciji stručnom štabu.

Elmin Hadžikadunić nogometaš koji je prije mjesec dana stigao u Čelik, do današnjeg dana nije dobio certifikat iz Srbije, te još nije postao zvanično član Čelika, a pitanje je hoće li kada zaigrati za crno-crvene, posebno kada se zna da Kemal Hafizović ne računa na njega ozbiljno, jer je nedavno na prijateljskoj utakmici u Busovači napravio incident.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno da na klupi Slobode sjedi bivši trener Čelika, Vlado Jagodić s kojim je klub prije par sezona sezonu završio na četvrtom mjestu što je najbolji rezultat kluba u posljednjih 10-tak godina. Prošle sezone Sloboda je s Jagodićem na klupi slavila na Bilinom polju, bilo je 0:2 za ekipu iz Tuzle.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi