Čelik protiv Travnika bez Kazazića i Salčinovića

Zeničani dočekuju Vezire

Čelik protiv Travnika bez Kazazića i Salčinovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će u komšijskom derbiju dočekati ekipu Travnika u okviru nastavka Premijer lige BiH. 

Izabranici Elvedina Beganovića imaju samo jedan cilj, a to je pobijediti, te otpisati ekipu s Pirote iz utrke za opstanak u ligi.

Zeničani će protiv Travnika biti oslabljeni neigranjem dvojice igrača. Riječ je o defanzivcu Zlatku Kazaziću, koji se prošle sedmice povrijedio na treningu, a on bi trebao biti spreman za gostovanje na Koševu. Drugi igrač, koji će propustiti utakmicu je veznjak Fenan Salčinović, koji ima još dvije utakmice suspenzije, zbog crvenog kartona, koji je dobio u prošloj polusezoni protiv ekipe Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju utakmice na Bilinom polju, tradicija je na strani Čelika, a podatak da je Travnik posljednji put u Zenici slavio prije 12 godina, dovoljno govori ko je favorit. Posljednja utakmica ovih ekipa jesenas pripala je Travniku, koji je na Piroti slavio rezultatom 3:2, tako da će crno-crveni željeti sigurno pobjedom se revanširati za taj poraz, te učvrstiti poziciju u gornjem dijelu tabele.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi