Trener Zeničana nakon generalke protiv Rudara

Beganović: Zadovoljan sam igrom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u generalci pred nastavak sezone u Premijer ligi pobijedili solidnu ekipu kakanjskog Rudara rezultatom 2:0.

Nakon utakmice, trener Zeničana bio je zadovoljan, iako ima probleme sa nekolicinom igrača koji su povrijeđeni.

"Danas smo okončali zadnju fazu priprema, zadovoljan sam današnjom igrom, iako nismo nastupili u najjačem sastavu. Nije nam nastupio Jusić, nadam se da će se on što brže vratiti na teren. Danas je Aldin Džidić zadovoljio mene,publiku, a vjerujem i vas novinare. Odigrao je onako kako treba, profesionalno i bez greške, te će biti veliko pojačanje za našu ekipu.Danas nije nastupio ni Fenan Salčinović, koji ima dvije utakmice još suspenzije u prvenstvu, njega nismo danas koristili, ali je odradio trening. Zlatko Kazazić je također povrijeđen, te se očekuje da sljedeće sedmice krene trenirati s ekipom", ističe Beganović.

Još je neizvjestan sastav protiv Travnika, koji na Bilino polje sigurno dolazi po povoljan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da će nam se vratiti Jusić do početka prvenstva, jer bi onda Kojić išao na desni bok. Ako ne bude spreman, Jovo će igrati stopera, a na desnom beku će biti Goran Popović, koji je danas dobro odradio posao. Uigravali smo ekipu na pripremama, ali nikada se ne zna šta vam se može desiti. Travnik će na Bilino polje doći sigurno da igra na sve ili ništa, oni nemaju šta čekat, budući na poziciju u kojoj se nalaze. Biće teška utakmica, ali mi ćemo vjerujem riješiti utakmicu u našu korist, te ostaviti Travnik na poziciji na kojoj se trenutno nalaze", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi