Čelik protiv Viteza bez Karića i Dedića

Komšijski derbi u Vitezu

Čelik protiv Viteza bez Karića i Dedića

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika kako se sezone bliži kraju igraju sve bolje. Izabranici Elvedina Beganovića pobjedom protiv Radnika u posljednjem kolu uvezali su šest utakmica bez poraza, te će se do kraja prvenstva boriti za šesto mjesto zajedno s ekipom iz Bijeljine.

Naredno kolo za crno-crvene donosi i gostovanje ekipi Viteza u komšijskom derbiju, Zeničani će na ovo gostovanje rasterećeni rezultatskom imperativa, ali svakako da žele nastaviti s pozitivnim nizom i do kraja Premijer lige osvojiti što više bodova.

Vitežanima je utakmica protiv Čelika vjerovatno ključna u borbi za opstanak, tako da se očekuje dobra nogometna predstava na Gradskom stadionu u Vitezu. Zeničani će protiv igrača trenera Branka Karačića nastupiti bez dvojice ponajboljih igraća ovog proljeća.

Mahir Karić ponajbolji napadač u Premijer ligi što govori i njegov učinak osam golova i sedam asistencija, zbog tri žuta kartona propustit će narednu utakmicu, kao i veznjak Anel Dedić, koji je protiv Radnika dobio crveni karton.

Pozitivno za stručni štab jeste što su se od povreda oporavili Marin Popović i Vernes Selimović, te bi oni trebali zauzeti svoje mjesto u ekipi u narednoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je u prvoj utakmici jesenas na Bilinom polju pobijedio Vitez rezultatom 6:1, dok je posljednja utakmica u Vitezu, prošle sezone završena pobjedom domaćina 1:0.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi