Čelik protiv Željezničara bez najboljih igrača

Zeničani desetkovani u derbiju

Čelik protiv Željezničara bez najboljih igrača

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju na Bilinom polju u derbiju starih rivala dočekuju sarajevski Željezničar. Utakmice ovih klubova uvijek su privlačile veliku pažnju navijača, tako se očekuje i ovaj put.

Zeničani ekipu s Grbavice dočekuju u nezavidnoj poziciji kada je u pitanju pozicija na tabeli. Čelik je trenutno pretposljednji sa sedam bodova, dok je Željezničar na trećoj poziciji s 19 bodova. Ova utakmica mnogo znači za obje ekipe, za Čelik je svaki bod zlata vrijedan u borbi za opstanak, dok Željezničar mora pobijediti, ako želi da ostane u borbi za najviši plasman.

Teška situacija u taboru crno-crvenih rezultirala je siromašnim rosterom igrača za ovu sezonu, što se osjetilo i na terenu, tako da Čelik ako želi i naredne sezone igrati Premijer ligu u zimskoj pauzi mora angažovati četiri-pet kvalitetnih nogometaša.

Kada je u pitanju naredna utakmica protiv Željezničara, ionako nikada skromniji tim Čelika biće uskraćen za nastup najboljih igrača. Aidin Mahmutović još nije zaliječio povredu, Germain Kouadio ne može još da se vrati u BiH, Aldin Šišić kapiten ima tri žuta kartona, dok je protiv Mladosti povredu zaradio i lijevi bek Dino Ćemalović, kome su stradali ligamenti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Čelik protiv Željezničara nastupiti bez četvorice standardnih igrača, te će svaki rezultat osim poraza biti veliki uspjeh za klub s Bilinog polja. Podsjetimo prošle sezone meč u Zenici je završen rezultatom 1:1, strijelac za Čelik bio je Marin Popović, dok je za Željezničar pogodio Samir Bekrić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi