Čelik protiv Zrinjskog bez "faula" i kartona

Zeničani imaju najgoru odbranu lige

Čelik protiv Zrinjskog bez "faula" i kartona

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 7. kola u Premijer ligi zauzimaju pretposljednju poziciju na tabeli s četiri osvojena boda. 

Izabranici Kemala Hafizovića su proteklog vikenda gostovali kod aktuelnog lidera i prvaka naše zemlje mostarskog Zrinjskog, gdje su poraženi sa visokih 5:2. Zeničani su nakon pet minuta vodili sa 2:0, ali su na kraju visoko poraženi i da nije bilo raspoloženog Mateja Markovića na golu crno-crvenih, poraz bi bio i teži.

Čelik ove sezone ima veoma limitiranu ekipu, gdje u prvih 11 igraju nogometaši koji su pretežno igrali po nižim ligama, navijače zeničkog kluba posebno boli jedan poražavajući podatak s posljednje utakmice u Mostaru.

Naime, Čelik je u Mostaru primio pet golova, a mogao je još najmanje toliko, a da pri tome Čelikovi igrači nisu napravili ni faula "kako treba". Zeničani su izgubili utakmicu, ali su se i spasili od dobijanja kartona. Bez agresivnosti, želje i htijenja su izgledali nogometaši u crno-crvenim dresovima, jer kako drugačije objasniti da je Zrinjski u skoro svakom napadu kreirao polupriliku ili izglednu priliku za gol?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije ni čudo što Čelik ima najgoru odbranu u ligi, koja je u 7 kola primila već 16 golova. Zamislite da u takvoj ekipi najbolje ocijenjeni igrač bude golman... To dovoljno govori s kakvim problemima se susreće stručni štab.

Ako u naredna dva kola protiv Viteza u gostima i GOŠK-a u Zenici žele ostvariti pozitivan rezultat, osim individualnih kvaliteta Salčinovića, Šišića, Mahmutovića i Kouadija u napadu, Zeničani će morati igrati dosta bolje u odbrani.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi