Prijateljski duel u Zenici pripao domaćinu

Čelik "otvorio oči" Olimpicu pred Evropske utakmice

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u svojoj prvoj pripremnoj utakmici na stadionu Kamberovića polje pobijedili su rezultatom 2:0  osvajača Kupa BiH za prošlu sezonu ekipu Olimpica.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu, tako da su već u 12 minuti došli do vodstva 1:0, najbolji pojedinac današnjeg susreta Mahir Karić sjajno je promiješao gostujuću loptu, te nesebično asistirao Anelu Dediću, koji sa 15 metara pogađa za rano vodstvo domaćina.

Crno-crveni su nastavili sa odličnom igrom u napadu, gdje je gostujuća odbrana imala velikih problema sa Karićem Selimovićem i Popovićem. Odličnu kontru u 20. minuti je istrčao razigrani Karić, koji je ušao u kazneni prostor, ali ga je sa leđa sapleo Jadranko Bogičević, te je glavni sudija pokazao na najstrožiju kaznu, a gostujući stoper je zaradio crveni karton.

Ipak dogovorom trenera ekipa odlučeno je da se Bogičević i pored isključenja vrati u igru, kako bi snage bile izjednačene. Kazneni udarac uzeo je izvesti mladi reprezentativac Marin Popović i loptu poslao u desni donji ugao golmana Hamzića za vodstvo domaćina 2:0, nakon 20. minuta utakmice. Do kraja poluvremena Olimpic je prijetio preko Dalibora Pandže, dok je sjajnu šansu sa domaćine imao Semir Bajraktević,  ali je Dino Hamzić njegov udarac sjajno odbranio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom poluvremenu najbolju priliku za smanjenje rezultata imao je rezervista Sulejman Smajić, koji je nakon igranja rukom domaćeg stopera Kazazića imao priliku sa penala smanjiti rezultat, međutim njegov udarac je otišao pored desne stative.

Do kraja utakmice treneri obe ekipe izvršili su po 10-tak izmjena, ali izmjena rezultata nije bilo, tako da su Zeničani pripremne utakmice otvorili trijumfom nad renomiranim protivnikom, dok je utakmica u Zenici, na neki način otvorila oči treneru Mirzi Varešanoviću i igračima pred utakmice u Evropskoj ligi, koje im slijede protiv Spartaka iz Trnave.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.