Dženis Huseinspahić na probi u Čeliku

Protiv Olimpica ipak u Zenici

Dženis Huseinspahić na probi u Čeliku

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odradili dva treninga, a sutra će odigrati i prvu kontrolnu utakmicu od početka priprema. 

Protivnik izabranicima Borisa Pavića biće sarajevski Olimpic, a ova utakmica, koja je dogovorena da se odigra u Hadžićima, zbog lošeg terena dogovoreno je da se odigra na Kamberovića polju u Zenici.

Kako smo već pisali do kraja sedmice očekuje se dolazak još dvojice ofanzivaca, čime bi se zaključio prelazni rok na Bilinom polju.

Jutros se treninzima Čelika priključio i 23-godišnji krilni napadač Dženis Huseinspahić. Ovaj igrač rođen je u Zenici, a prošao je omladinsku školu crno-crvenih, nakon izlaska iz juniora, svoju karijeru je gradio u drugim klubovima poput Natrona,Travnika, Goražda, Olimpica i Mladosti iz Kaknja, gdje je proveo sezonu i po.

U Čeliku će boraviti na probnom radu, a na njemu je da se kroz treninge i utakmice dokaže stručnom štabu, te eventualno izbori za ugovor u klubu gdje je počeo svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno da će sutra Huseinspahić u crno-crvenom dresu zaigrati protiv svog bivšeg kluba Olimpica, te mu je i to prilika da pokaže ljudima iz Sarajeva, da je u tom klubu zasluživao veću minutažu i priliku za igru nego što je imao.

Zeničani će do polaska na Zlatibor 04. juna odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Olimpica i Mladosti iz Kaknja, a u drugom dijelu priprema očekuje se najmanje tri do četiri utakmice, te generalka sedam dana prije početka prvenstva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.