Čelik s 24 igrača u Antaliju, moguć dolazak još novajlija
Zeničanima će se u Antaliji priključiti još dva nova igrača

Zeničani u Turskoj

Čelik s 24 igrača u Antaliju, moguć dolazak još novajlija

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ekspedicija od 33 člana NK Čelik jutros je ispred stadiona Bilino polje otputovala za Sarajevo, a onda će avionom do turske Antalije, gdje će crno-crveni ostati 14 dana, te odigrati veliki broj prijateljskih utakmica.

Jutros ispred stadiona nije bilo dosta igrača, te trenera Slavena Muse, koji će se ekipi priključiti u Sarajevu. Na spisku za Antaliju koji je dostavljen medijima su 24 igrača, plus devet članova rukovodstva kluba. Od igrača koji su igrali protiv Igmana iz Konjica u petak, na spisku nema Emraha Šabanovića, dok je na spisku kao posljednji dodan 17-godišnji junior Harun Ibraković.

Čeliku će se u Antaliji priključiti jedan Kamerunac, koji igra na poziciji stopera, te veznjak Yusuf Celik, za kojeg je naš portal već pisao. Rukovodstvo kluba još traži pojačanja na poziciji lijevog beka, te na poziciji čuvara mreže, kako bi na svakoj poziciji imali po dva kvalitetna nogometaša.

Nije poznato s kim i kada će Čelik igrati utakmice u Turskoj, ali prema riječima ljudi iz stručnog štaba neće biti problem naći protivnike, jer je veliki broj ekipa na pripremama u Antaliji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spisak igrača koji će boraviti na pripremam u Antaliji: Marković, Karajbić, Tucaković, Duraković, Nikolić, Duvnjak, T.Adilović, Salčinović, Yusuf Celik, Šišić, Mehić, Udovičić, Kadrić, Ćemalović, H.Adilović, Pandža, Đelmić, Anđušić, Jurina, Akgun, Bevab, Dawa Tchakonte, Livančić i Ibraković.

Zeničani će tako nakon 2011. godine ponovo na priprema u Antaliji, a kada se uzme u obzir gdje su proteklih godina sve bili odnosno nisu bili na pripremama, ovo je svakako veliki korak naprijed. Igrači će imati sve uslove da se što bolje pripreme za početak sezone i borbu za opstanak u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi