Čelik s penala do pobjede

Pobjeda Čelika

Čelik s penala do pobjede

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju odigrali generalku pred početak Premijer lige.

 Protivnik crno-crvenima bila je ekipa Mettalleghe iz Jajca, a Čelik je slavio pobjedu od 1:0.

Današnju utakmicu u Zenici pratilo je oko 200 gledatelja, koji su mogli biti zadovoljni kvalitetom nogometa po izuzetno teškim vremenskim uslovima. Prvo poluvrijeme je proteklo u otvorenoj igri obje ekipe, gdje su gosti u prvih 30 minuta imali nekoliko sjajnih akcija i prilika, ali Papaz i Popović nisu mogli savladati domaćeg golmana Adilovića. 

Iako su igrali dosta dobro, gosti su kapitulirali u 41. minuti. Nakon gužve u gostujućem petercu, stoper gostiju Helvida s leđa je povukao domaćeg veznjaka Baraća, a glavni sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku. 

Siguran izvođač najstrožije kazne bio je mladi reprezentivac Marin Popović za vodstvo domaćina 1:0.  

Na poluvrijeme se otišlo sa minimalnim vodstvom domaćina, a u drugom poluvremenu tempo igre je opadao zbog velike vrućine.

Domaćini su mogli povećati vodstvo u 51. minuti, Barać je sjajno istrčao kontru i sjajno uposlio Marina Popovića, koji zaobilazi gostujućeg golmana, koji ga ruši te glavni sudija ponovo pokazuje na bijelu tačku. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaći defanzivac Dženan Bureković izveo je jedanesterac, ali je Fejzić sjajno odbranio njegov udarac u desni donji ugao. Nakon toga gosti su imali više od igre, ali nisu mogli do gola.

Do kraja utakmice svi igrači i jedne i druge ekipe su dobili priliku, ali nije bilo promjene rezultata, tako da su domaćini slavili 1:0, te su pobjedom najavili utakmicu naredne nedjelje protiv Slobode na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.