Dudić: Ostavili smo prostora za manipulacije i razne priče, naš cilj je Evropa

Trener FK Sarajevo najavio duel protiv Čelika

Dudić: Ostavili smo prostora za manipulacije i razne priče, naš cilj je Evropa

H. Zilić

FK Sarajevo u srijedu igra duel šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim će gostovati Čeliku u Zenici i nakon duže vremena to će biti novi zvanični duel starih rivala jer je poznato da Čelik trenutno nastupa u Drugoj ligi FBiH - grupa Centar.

Sarajevo je favorit u ovom duelu, ali ima i opreza kod Bordo tima, svjesni su da bi novi kiks bio dodatna katastrofa, a isto tako dobra partija i pobjeda vratila bi poljuljano samopouzdanje.

Duel sa Čelikom najavio je šef stručnog štaba tima sa Koševa, Feđa Dudić.

"Obavljali smo razgovore u vezi Čelika. Odradit ćemo još jedan trening. Očekujem dobar ambijent, bit će to uživancija. Zenica želi jake utakmice, Čeliku želim povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine", rekao je Dudić i dodao:

"Ako budemo imali rotacije u sastavu to će bit minimalne. Prema Čeliku treba imati respekt, izbacili su GOŠK koji je suvereni lider Prve lige FBiH. Nema opuštanja, Čelik je nivo ozbiljnog prvoligaša i oni sigurno idu u viši rang naredne sezone."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dudić je naveo i ciljeve kluba ove sezone.

"Svaka pobjeda vraća samopouzdanje. Igra nam je puno bolja za razliku od rezultata, stvaramo dosta prilika, ali nažalost ne zabijemo pogodak i onda izostane rezultat, pa ostavimo prostora za razne mainuplacije i priče. Protiv Čelika idemo od prve minute na prolaz. U prvenstvu smo napravili kikseva, to se sve brzo stigne, Evropa je naš cilj, probat ćemo u Kupu otići što dalje."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Jel moguće da je i dalje u klubu,sunce ti ljubim.
7 1
Mostarac94
Zar nije titula bila najavljena? Kakva sad samo europa
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi