Čelik se i dalje nada: Velika pobjeda Zeničana na Otoci!

Trijumf Čelika u Sarajevu

Čelik se i dalje nada: Velika pobjeda Zeničana na Otoci!

M. Šljivak

Čelik je danas u 4. kolu Lige za opstanak pobijedio kao gost Olimpik na Otoci s 1:0, te je napravio veliki korak u borbi za opstanak u društvu najboljih bh. timova.

Čelik je dobro ušao u meč. Hećo, Bureković i Dilaver su u uvodnih 15-ak minuta prijetili Dejanu Bandoviću, ali je bez veće opasnosti. Zatim se Olimpik malo oslobodio pritiska gostiju. Imali su i domaći pokušaje preko Bevaba i Svrake, no bez problema po Čelik.

Ipak, u finišu prvog dijela viđen je pogodak. Brković je uspio iz čudne situacije pred golom Olimpika da ugura loptu u mrežu, sudija je pokazao na centar i gosti iz Zenice su poveli s 1:0.

I u nastavku Čelik je bio bolji tim. Velikih i izrazitih šansi pred oba gola gotovo da nije bilo, a vrijedi istaći pokušaj Harisa Dilavera za goste u 65. minuti, ali je Bandović odbranio.

Napadi Olimpika su na drugoj strani bili dosta jalovi. Nisu uspijevali ugroziti gol Branislava Ružića, pa su se gosti iz Zenice odbranili od svih napada protivničkog tima.

Na kraju je ostalo 1:0 za goste, koji su tako došli do velika tri boda u borbi za opstanak, dok je Olimpik u jako teškoj situaciji i trebaće im pravo čudo da se izbore za opstanak u preostalih šest kola.

Liga za opstanak, 4. kolo:

Olimpik - Čelik 0:1 (Brković 40')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik: Bandović, Imamović, Bevab, Osmanović, Vrdoljak, Hadžić, Kojić, Čolić, Pehar, Svraka, Kiso. 

NK Čelik: Ružić, Regoje, Karić, Dilaver, Brković, Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi