Čelik sjajnom igrom u drugom poluvremenu slomio otpor Budućnosti
Tabaković je danas meč počeo od prve minute, a povjerenje je opravdao veoma dobrom igrom i golom za vodstvo u 9. minuti utakmice

Zeničani pobjedom izborili plasman u Kup BiH

Čelik sjajnom igrom u drugom poluvremenu slomio otpor Budućnosti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Budućnosti iz Banovića večeras su na stadionu Bilino polje pred 1.500 gledalaca odigrali posljednji meč 2. kola Kupa FBiH. U zanimljivom meču pobjedu  rezultatom 3:1 i prolazak dalje obezbjedila je ekipa Čelika.

Zeničani su nakon poraza u prošlom kolu protiv Gornjeg Rahića veoma motivisano ušli u ovaj meč, te je trener domaće, kao i gostujuće ekipe napravio nekoliko izmjena u ekipi u odnosu na meč u prvenstvu.

Nakon par polušansi, crno-crveni u vodstvo dolaze u 9. minuti, Vardo je oduzeo jednu loptu na sredini terena, te je povukao 40-tak metara i kada se očekivalo da će uputiti udarac prema golu gostiju, nesebično je odigrao povratnu loptu na peterac, gdje je sam bio Tabaković, koji postiže svoj prvijenac u dresu Čelika za vodstvo 1:0. Nastavili su se napadi domaćeg tima, koji su u nekoliko navrata opasno prijetili preko Salkanovića, Mašića i Durmiša. Imali su i gosti šansu preko Trumića, ali Durmo je odlčno odbranio. I kada se očekivao kraj prvog poluvremena, jedna dubinska lopta gostiju, dvojica igrača su bila na lopti, Isaković i Husić, a glavni sudija Deni Ćatibović na iznenađenje pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je kapiten Eldin Trumić za poravnanje rezultata 1:1, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Gostujući trener na poluvremenu je izvršio nekoliko izmjena, a Čelik već u 46. minuti postiže gol preko Mašića, ali pomoćni sudija Mirza Čehaja podigao je zastavicu i ostaje 1:1 na semaforu. Ipak u 48. minuti Zeničani dolaze do novog vodstva, ponovo je asistenta kao i kod prvog gola bio sjajni Vardo, a Mašić je sigurnom egzekucijom vratio vodstvo na stranu Čelika 2:1. U 66. minuti još jedna sjajna akcija domaćih nogometaša, Durmiš je odlično prošao po lijevoj strani, te nesebično dodao do Varde, koji sa 15-tak metara šutira malo iznad gola. Nastavili su se napadi domaćina, minut kasnije poništen je još jedan gol Mašića, a isti igrač u 70. minuti na centaršut Arnautovića sa pet metara ne uspijeva zahvatiti loptu i postići drugi gol na današnjem meču. Redale su se šanse pred golom gostiju, a Durmiš nakon dodavanja Žune u 74. minuti snažno šutira, ali odličan je danas na golu bio mladi Mevludin Ikanović. Utakmica je zaključena golom u 81. minuti, rezervista Adnan Hrelja nanizao je nekoliko igrača gostiju, šutirao iskosa s lijeve strane, golman gostiju odbranio njegov udarac, ali na odbijenu loptu natrčao je Durmiš i pospremio je u gol za 3:1 vodstvo Čelika. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su domaći nogometaši slavili pobjedu konačnim rezultatom 3:1, te su izborili plasman u Kup BiH.

Čelik-Budućnost 3:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Čelik:Durmo, Isaković, Horić, Sivac, Arnautović, Vardo, Begić, Tabaković, Salkanović, Durmiš i Mašić. Trener: Armin Duvnjak.

Budućnost:Ikanović, Mrakanović, Trumić, Berbić, Šehić, Saletović, Čergić, Smajlović, Đerzić, Diailo i Husić. Trener: Zehrudin Kavazović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije