Čelik u Antaliji poražen od ruskog drugoligaša
Zeničani su odigrali dvije utakmice u Turskoj, a imaju još dvije zakazane u narednim danima. Očekuje se dolazak još nekoliko igrača. čime bi lista pojačanja bila zaključena

Salčinović strijelac gola za Zeničane

Čelik u Antaliji poražen od ruskog drugoligaša

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali i drugu utakmicu na pripremama u Turskoj. Današnji protivnik Zeničanima bio je ruski drugoligaš SKA Khabarovsk koji je na kraju slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Nakon poraza od Hanse Rostock, danas su Zeničani zaigrali u mnogo jačem sastavu. Ruska ekipa prva je došla u vodstvo i to nakon prekida, odnosno jednog kornera poveli su 1:0. Čelik se veoma brzo vratio te je nakon lijepe akcije po desnoj strani kapiten Fenan Salčinović udarcem s 10-ak metara matirao gostujućeg golmana za poravnanje 1:1. Do kraja prvog dijela Rusi su postigli još jedan gol za 2:1 i to iz jedanaesterca. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu bilo je dosta izmjena, oba trenera dala su šansu i ostalim igračima, ali promjene rezultata, uprkos nekoliko šansi s obje strane nije bilo. Utakmica je završena pobjedom ruskog drugoligaša 2:1.

Za Čelik su danas nastupili: Volotinen, Livaja, Miletić, Vrhovac, Hodžić, Arthur, Grahovac, Salčinović, Okić, Dedić i Jurina. Još su igrali: Karajbić, Rizvanović, Baban, Vardo, Simeunović, Žuna, Marković, Blažević, Dilaver i Mahmić. Današnju utakmicu zbog sitnih povreda i umora propustili su Koreanac Choi, te Jamak.

Šef struke Adnan Örnek, nakon smrtnog slučaja u porodici, trebao bi se večeras priključiti ekipi. Zanimljivo da danas u postavi Čelika nije bilo Nigerijca Gabrijela, koji je postigao gol protiv Hanse. On je naime otišao u makedonski Sckhupi u kojem vlasništvo ima prvi čovjek crno-crveni Aydin Olgun.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čeliku će se u narednim danima priključiti i ofanzivac Sanjin Lelić, koji će do kraja sezone iz FK Sarajevo biti na posudbi na Bilinom polju. Ono što sigurno Zeničanima fali u ovom trenutku jesu pozicije stopera, lijevog beka, zadnjeg veznog, ali i još jednog napadača, tako da se u narednom periodu očekuje dolazak još par igrača, čime bi lista pojačanja bila zaključena.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
Jadan mali klubcic
4 0
Zvatic
Ma nisu mali,..nemoj ih.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi