Čeliković: Nadao sam se pozivu Marinovića jer mislim da sam to zaslužio
Mladić kojem mnogi predviđaju sjajnu karijeru od ove sezone nalazi se na posudbu u Interu i to se pokazao kao pravi potez u njegovoj karijeri. Dotakao se u razgovoru za SportSport.ba i nastupa za reprezentaciju, te planova za budućnost

Bivši kapiten kadetske i juniorske reprezentacije BiH za SportSport.ba

Čeliković: Nadao sam se pozivu Marinovića jer mislim da sam to zaslužio

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

U junu 2017. godine HNK Rijeka potpisala je četverogodišnji ugovor sa Jasmin Čelikovićem, sada već bivšim kapitenom kadetske i juniorske reprezentacije BiH.

Prepoznali su u Rijeci raskošni talenat koji posjeduje ovaj 19-godišnjak, a u nešto ranije, tačnije u decembru 2016. godine Čeliković je upisao debi za ovaj klub na gostovanju kod Splita.

Početkom ove sezone odlučio je otići na posudbu u Inter iz Zaprešića što se pokazalo kao pravi potez. U posljednjim mečevima je standardan, a posebno kvalitetnu partiju pružio je u pobjedi nad favorizovanom Lokomotivom 2:1.

"Od prvog dana u Interu sam odlično sam prihvaćen. Pružili su mi šansu da igram, a ja sam im to vratio na najbolji mogući način. Svaku priliku maksimalno koristim i za sada sve ide po planu", ističe Čeliković te dodaje.

"Mislim da je za mene pravi potez u karijeri odlazak na posudbu. Pričao sam sa tenerom Toplakom koji mi je rekao da ja svojim zalaganje i trudom trebam dokazati da zaslužujem mjesto u prvom timu".

U 1. HNL je odigrano deset kola, a lidersku poziciju drži Dinamo. Rijeka je tek peta, Hajduk sedmi, a Čelikovićev Inter osmi. Ipak bodovna razlika je veoma mala, a naš sagovornik ističe da nijedan tim ne može unaprijed upisati bodove bez obzira kome da gostuje.

"Današnji nogomet je takav da svako može dobiti svakoga. Dinamo npr. ne može doći kod nas i reći da dobija sigurno. Boriš se i daješ sve od sebe. Mi smo npr. upisali niz vezanih poraza, a došla je Lokomotiva koja je bila druga i dobili smo 2:1. Pokazali smo da možemo igrati sa ekipama koje su prvi vrhu. Evidentno je da Dinamo ipak odskače. Doveli su dosta igrača, ostali momčadu su se poljuljale, a Dinamo igra dobro u kontinuitetu, tu je i Evropska liga gdje također igraju dobro".

Biti kapiten kadetske i juniorske selekcije svoje zemlje nije mala stvar. Čeliković je ispunio dječački san, na teren je ponosno sa kapitenskom vrpcom izvodio svoje saigače i priznaje da je to za njega nešto će se pamtiti cijelu karijeru, odnosno cijeli život.

"Naravno da ću to pamtiti. To je moja država, tu sam rođen i uvijek sam davao sve od sebe, što su pokazali i usješni rezultati. Igrati za reprezentaciju je posebna stvar. Kada izađeš na teren i čuješ himnu emocije te ponesu i moraš davati sve od sebe. Znate kako kažu "i krv svoju za Bosnu moju". Tako je i kod mene uvijek bilo. Taj period će ostaviti dubok trag u meni".

Mnogi su očekivali da će se Čeliković naći na spisku selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića, no to se nije desilo. Izgubili smo od Portugala i propustili šansu da odemo na Euro, a i sam Čeliković priznaje da je vjerovao da će dobiti poziv Marinovića.

"Nadao sam se pozivu. Mislim da sam kroz kadetsku i juniorsku reprezentaciju, te igrama u klubu to zaslužio. Neću ulaziti u razmišljanja selektora, ja tu ne mogu ništa učiniti. Nadao se jesam i mislim da sam to zaslužio. Daću sve od sebe da u narednom periodu dobijem poziv i da dobrim igrama u klubu skrenem pažnju".

Njegovi planovi sada su vezani za Inter.

"Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali znam da moram davati svoj maksimum. Cilj mi je da se što prije vratim u Rijeku kako bi se dalje gradio, a sad da li će me neko zapaziti u međuvremenu to se nikada ne zna. Ne treba puno maštati, rad i samo rad, ostalo će doći".

Za kraj razgovora ističe da je njegov san zaigrati za engleski Liverpool.

"Od malih nogu navijam za Liverpool i volio bih zaigrati za njih. Volio bih zaigrati za nekog evropskog velikana, a nije baš dobro otići npr. u Liverpool ako se nećeš osjećati dobro. Nekada će te zavoljeti i manji klub, a i ti njega", dodao je bivši kapiten kadetske i juniorske reprezntacije, te prvotimac Intera iz Zaprešića Jasmin Čeliković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

pogba69
Kaže "nekada će te zavoljeti i manji klub.." Poštovani novinaru S. Mlaćo, nadam se da ste prisustvovali času BHS jezika i književnosti u trećem razredu kad se učilo ono "mi ćemo, vi ćete, oni će" itd. Ako ste slučajno propustili taj čas evo sad zapamtite kako se kaže. Nema na čemu.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi