Čeliku danas slijedi još jedna "utakmica odluke"

Zeničani kod otpisanog Viteza

Čeliku danas slijedi još jedna "utakmica odluke"

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 4. kola Lige za opstanak Čelik danas gostuje u Vitezu.

Za nogometaše Čelika svaka utakmica je finale u pravom smislu te riječi. Do kraja imaju još sedam utakmica, a ukoliko danas ne ostvare pobjedu u Vitezu teško da mogu preživjeti najgori scenarij.

I u slučaju trijumfa nad Vitezom, koji je otpisan, ali je pokazao već u ovim prvim mečevima Lige za opstanak da želi pošteno da se oprosti, Čelik neće riješiti probleme, ali bi imao 21 bod i primakao se Slobodi na šest bodova, čime bi se zadržala nada u bolje sutra.

Svjetlo na kraju tunela Čelik će imati ako pobijedi u Vitezu, u protivnom - mrak. Bogati Turčin je najavio bolje dane za zeničkog premijerligaša, napravljene su mnoge promjene, odradile su se kvalitetne pripreme u Antaliji, ali Čelik jednostavno i pored toga nije uspio da napravi neku dobru seriju kojom bi se konačno izdigao.

Mada, treba istaći da je Čelik u Ligi za opstanak osvojio pet bodova iz tri kola, neporažen je, no bod po bod nije baš metoda kojom bi Zeničani mogli da se spase. Stoga, otpisani Vitez je ključna utakmica za crno-crvene.

Nakon Viteza, Čelik ima odigrati mečeve protiv Mladosti u Zenici, Borca također u Zenici, gostuje potom GOŠK-u, pa dočekuje Slobodu i na kraju Vitez u Zenici.

„Imaju dobar defanzivni blok, tu su iskusni Jevtić i Brekalo, te Livaja, igraju tvrdo i čvrsto. Imali smo problema s njima i u prvoj utakmici ovdje na Bilinom polju. Oni imaju dosta mladih igrača, izdvojio bih Vrhovca, Boju i Stanića, koji su perspektiva našeg nogometa. Svi osim Slobode su imali velike probleme s Vitezom, tako da ćemo morati dati svoj maksimum i opravdati ulogu favorita“, kazao je trener Zeničana Jasmin Džidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Naravno sve je moguće u nogometu, ali mi gledamo samo sebe i narednu utakmicu u Vitezu. Vidjet ćemo šta će nakon toga biti, sigurno je da nema laganih utakmica ni protivnika. Vjerujem da će mnogo toga biti poznato nakon naredne tri utakmice. Svaki naš kiks do kraja sezone nas dovodi u tešku situaciju, tako da moramo do kraja biti maksimalno spremni i koncentrisani, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za opstanka u Premijer ligi“, kazao je prvotimac Čelika Ognjen Đelmić.

Susret Viteza i Čelika igra se od 16:30 sati uz napomenu da će tekstualni prijenos biti na portalu SportSport.ba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi