Đelmić se oporavio od povrede i protiv Viteza će biti u početnoj postavi

Ofanzivac Čelika uoči gostovanja Vitezu

Đelmić: Naredne tri utakmice dosta toga će odlučiti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Čelik u ponedjeljak u komšijskom derbiju gostuju kod ekipe Viteza. Zeničanima je imperativ pobjeda, dok domaći nogometaši žele da potvrde dobre igre u posljednje vrijeme, iako su upisali poraze, koje možda i nisu zaslužili.

Jedan od igrača od kojih će prijetiti najveća opasnost za gol Viteza svakako je Ognjen Đelmić. Iskusni ofanzivac oporavio se od povrede, te će u Vitezu sigurno utakmicu početi od prve minute. 

On ističe da ih u narednoj utakmici zanimaju samo tri boda, ali da će se morati dobro potruditi da savladaju čvrstu ekipu Viteza.

„Sigurno da nas očekuje jedna teška utakmica u Vitezu, oni su pokazali da su čvrsta ekipa i ovdje na Bilinom polju na otvaranju proljetnog dijela prvenstva. Mi se spremamo za tu utakmicu i moramo biti maksimalno spremni, jer nas sve osim osvajanja tri boda dovodi u veoma tešku poziciju, glede opstanka u ligi. Toga smo svjesni i pokušat ćemo pobijediti i ostati u utrci za konkurentima“, ističe Đelmić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik nakon gostovanja Vitezu ima dvije domaće utakmice i tu vide priliku da se smanji bodovna razlika.

„Naravno sve je moguće u nogometu, ali mi gledamo samo sebe i narednu utakmicu u Vitezu. Vidjet ćemo šta će nakon toga biti, sigurno je da nema laganih utakmica ni protivnika. Vjerujem da će mnogo toga biti poznato nakon naredne tri utakmice. Svaki naš kiks do kraja sezone nas dovodi u tešku situaciju, tako da moramo do kraja biti maksimalno spremni i koncentrisani, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za opstanka u Premijer ligi“, kazao je Đelmić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi