Čeliku prijeti suspenzija zbog dugovanja prema trojici bivših fudbalera

Zeničani nisu jedini, tu je i Vitez

Čeliku prijeti suspenzija zbog dugovanja prema trojici bivših fudbalera

Nogometni klub Čelik iz Zenice dužan je najkasnije do 15. marta isplatiti dugovanja prema trojici bivših fudbalera - Eldinu Adiloviću, Mahiru Kariću i Semiru Bukviću.

Pomenuta trojica fudbalera dobili su tužbe protiv kluba sa Bilinog polja, a Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH je pred Čelik postavila rok do kojeg dugovanja prema njima moraju biti isplaćena. Ukoliko se to ne desi, zenički klub će biti suspendovan.

Čelik prema Eldinu Adiloviću ima finansijska dugovanja u iznosu od 37.116,05 KM po osnovu Vansudskog poravnanja zaključenog u Bijeljini 29. maja 2017. godine.

Dug prema Mahiru Kariću je 11.000 KM po osnovu Sporazuma o izmirenju finansijskih potraživanja zaključenog u Zenici 6. juna 2017. godine, a prema Semiru Bukviću 4.500 KM po osnovu Protokola o reprogramiranju evidentiranih obaveza od 31. decembra 2016. godine.

Čelik je pomenutoj trojici fudbalera dužan isplatiti dugovanja najkasnije do 15. marta ove godine i trenutno se nalazi pod prijetnjom suspenzije od odigravanja zvaničnih prvenstvenih i Kup utakmica u proljetnom dijelu takmičarske 2017/2018. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Čelika, sa sličnim problemima susreo se i NK Vitez koji također do 15. marta mora isplatiti dugovanja prema bivšem fudbaleru Elvisu Sadikoviću u iznosu od 8.000 KM po osnovu Sporazuma o dugovanju od 13. jula 2017. godine.

Baš poput Čelika, i Vitezu prijeti suspenzija odigravanja zvaničnih prvenstvenih i Kup utakmica u proljetnom dijelu sezone.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Moscanica
Ma rece vam moj ahbab Topalovic da nema nista od bacanja para.Tako smo mi u stranci odlucili ima 2 hefte.Vazniji je nama asfalt nego vasa zajebancija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi