Celje bolje od Gorenja, tri gola Harmandića

Prvenstvo Slovenije

Celje bolje od Gorenja, tri gola Harmandića

Adnan Beganović

Celje PL u okviru 4. kola Lige za prvaka u rukometnom prvenstvu Slovenije pobjedilo je Gorenje (26:24), te tako utrku za šampionsku titulu još više zakomplikovalo. Ova pobjeda Celja najviše odgovara Cimosu koji je u 4. kolu pobjedio Prevent (31:26) i osamio se na prvom mjestu tabele.

Iako oslabljeni neigranjem nekoliko povrijeđenih igrača među kojima je i naš reprezentativac Mirssad Terzić, kao i neigranjem suspendovanog Kokšarova, rukometaši Celja "zbili" su redove i došli do zaslužene pobjede nad Gorenjem.

U redovima Celja najbolji su bili Toskić sa 7 i Sulić sa 6 golova, dok je poražene goste iz Velenja predvodio Datukašvili sa 4 pogotka. Adnan Harmandić u ovom susretu postigao je 3 pogotka.

Poraz Gorenja sjajno je iskoristio Cimos te pobjedom nad Preventom osamio se na čelu tabele. Rukometaši iz Kopera imali su manjih problema u prvom poluvremenu koje su gosti dobili (17:15) ali u nastavku stvari su došle na svoje mjesto. Cimos je do zasluženo pobjede (31:26) predvodio Praznik sa 9 golova, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Šimić sa 12 golova.

U narednom kolu na rasporedu je veliki derbi u Velenju između domaćeg Gorenja i trenutno vodećeg Cimosa i u slučaju pobjede gostiju iz Kopera prvenstvo bi moglo biti odlučeno.

Liga za prvaka, 4. kolo:
Celje PL – Gorenje 26:24
Cimos – Prevent 31:26
Slovan – Trimo 21:18

Poredak: Cimos 41, Gorenje 39, Celje 33, Slovan 27, Trimo 25, Prevent 20

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.