Celje do bodova u Ukrajini

Sigurni HSV i Rhein-Neckar Löwen

Celje do bodova u Ukrajini

Večeras su odigrane tri utakmice 4.kola rukometne Lige prvaka. Hamburg i Rhein-Neckar Löwen su odradili svoje, u grupama A i D, dok je također u grupi Celje stiglo do vrijedne gostujuće pobjede protiv Motor Zaporozhya.

Ovaj susret bio vrlo zanimljiv, s obzirom da je Motor u završnici prvog poluvremena stigao do solidne prednosti od tri gola 14:11. Celje se vraća do 38 minute i utakmica opet odlazi u neizvjesnost. U završnici, rukometaši Motora postižu samo jedan gol, ali kasno, nakon mini serije gostiju 3:0. Marguč, Skube i Luka Zvižej sa dva gola su osigurali pobjedu gostima.

Upravo je Marguč postigao osam golova, Skube i Zelenović šest. U ekipi Motora, Onufryienko i Skopintsev su parirali Marguču također sa osam.

Hamburg je bio siguran protiv švedskog Drott Halmstada. Mahe i     Schröder su u pobjede 39:30 ugradili 16 golova (8+8), Persson je bio najbolji kod gostiju sa šest golova.

St. Petersburg je u okrašaju sa Rhein-Neckar Löwenom ostao na -14 (31:17). Strijelci su u pobjedničkoj ekipi bili ravnomjerno posloženi, prednjačio je Gensheimer (6 golova).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.