Celje neće titulu

Rukometno prvenstvo Slovenije

Celje neće titulu

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrano je 7. kola Lige za prvaka rukometnog prvenstva Slovenije, a Trimo je pred svojim navijačima pobijedio Celje, te tako prvenstvo učinio neizvjesnim.

Poraz Celja od Trima (27:29), te pobjede Gorenja nad Jerzualemom (37:23) i Cimosa nad Slovanom (39:33), borbu za titulu prvaka učinili su zanimljivom. Celje 3 kola prije kraja prvenstva ima isto toliko bodova više od Cimosa i Gorenja, pa je pitanje novog prvaka još uvijek otvoreno.

U pobjedi nad Celjem najefikasniji u redovima Trima bili su Skube sa 8 i Sušin sa 5 pogodaka, dok su kod Celja Gajić, Pajović i Vugrinec sa po 5 pogodaka bili najučinkovitiji.

Gorenje nije imalo većih problema u dudelu sa Jeruzalemom. Momčad za koju nastupa i naš reprezentativac Adnan Harmandić upisala je ubjedljiv trijumf (37:23), a najefikasniji igrači Gorenja bili su Rnić i Golčar sa 8 pogodaka, Harmandić se jednom upisao u listu strijelaca, dok su kod Jeruzalema Žuran sa 9 i Bezjak sa 4 pogotka bili najučinkovitiji.

Liga za prvaka, 7. kolo:
Trimo - Celje 29:27
Gorenje - Jeruzalem 37:23
Cimos - Slovan 39:33

Poredak:
Celje 46, Cimos 43, Gorenje 43, Trimo 27, Slovan 26, Jeruzalem 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.