Olimpija osvojila Kup Slovenije i lansirala Domžale u Evropu

U finalu savladali Celje

Olimpija osvojila Kup Slovenije i lansirala Domžale u Evropu

H. Zilić

Utakmicom finala kupa između Celja i Olimpije spuštena je zavjesa na fudbalsku sezonu u Sloveniji.

Do trofeja u najmasovnijem klupskom takmičenju u Sloveniji došla je ekipa Olimpije koja je slavila u finalu rezultatom 1:2 u veoma zanimljivoj utakmici.

Prvo poluvrijeme je ponudilo dosta borbe, bilo je lijepih prilika pred oba gola, a viđen je i jedan pogodak.

Ivanović je u 44. minuti zatresao mrežu Celja za vodstvo tima iz Ljubljane od 0:1.

Samo što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu, Celje stiže do poravnanja. Sjajno je asistirao Benedičić, a strijelac za 1:1 je bio Božić.

Olimpija uzvraća šest minuta kasnije.

Igrala se 53. minuta kada je Ivanović ovaj put u ulozi asistenta, a strijelac za 1:2 je bio Kapun i ispostavit će se da je tim pogotkom Olimpiji donio naslov pobjednika Kupa.

U timu Celja u startnoj postavi bili su bh. fudbaleri Mićo Kuzmanović i Advan Kadušić.

Trijumf Olimpije znači i da će Senijad Ibričić u Evropu s ekipom Domžala, koja je prvenstvo završila na četvrtoj poziciji, ali zbog poraza Celja u finalu Kupa, Domžale će igrati u kvalifikacijama za UEFA konferencijsku ligu.

Top Komentari

AmellemA
Dakle, Irfan Klica je javno likovao nad mojim potencijalnim invaliditetom ili mojom smrću, a najvatrenija podrška bio je Adi Zahiragić.
0 0
AmellemA
Bolna je bila spoznaja da se neko ko je studirao u Medini javno raduje onome što sam ja uspio izbjeći one noći, moj habibi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi