Mulahusejnović ima razloga i za radost i tugu, Kuzmanović i Kadušić sa društvom slave opstanak

Slovenska liga

Mulahusejnović ima razloga i za radost i tugu, Kuzmanović i Kadušić sa društvom slave opstanak

H. Zilić

U direktnom dvoboju za opstanak u 36. kolu slovenske Prve lige, Celje je sa 2:1 savladalo Koper.

Ovim trijumfom Celje je izborilo opstanak, dok će Koper u play out sa drugplasiranom ekipom iz 2. slovenske lige.

Celje je povelo u četvrtoj minuti. Naš Mićo Kuzmanović je asistirao, a Sokler pogodio za 1:0.

Gosti se vraćaju u 43. minuti, kada naš Nardin Mulahusejnović pogađa za 1:1 i sjajnu sezonu ovjerava na nevjerovatan način. Za Mulahusejnovića je ovo bio 14. gol u sezoni i čeka šta će večeras napraviti napadač Maribora Mlakar koji ima 13 golova. Naš napadač je blizu titule najboljeg strijelca lige.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Opstanak Celju donosi Božić golom iz penala u 87. minuti. U pobjedničkoj ekipi proed Kuzmanovića odličnu partiju je odigrao i Advan Kadušić.

Drama u Sloveniji će večeras dobiti svoj konačan epilog kada će Maribor i Mura u direktnom duelu odlučiti novog prvaka Slovenije.

Top Komentari

Husrefbeg22
Kuzmanovic je vec igrao za Sarajevo. Sve dobri igraci otisli iz Sarajeva a dovode zvijezdu Mesanovica da postigne 1 gol u pola godine. Hadzic i Alic iz Mladosti da su dosli bili bi prvi. (Hirosa nisu znali ni dovesti. Pregovarali i samo pregovarali, kao i sa jos nekim igracima.
1 0
Salgijica
Dajte ovog covjeka dovedite u sarajevo. On Hadzic, bradonjic na posudbu i neki dobar veznjak za reorganizaciju kluba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi