Celje pobjednik turnira "Više od igre"

Slovencima trofej

Celje pobjednik turnira "Više od igre"

M. Šljivak

Međunarodni turnir u rukometu za kadete pod nazivom "Više od igre" je završen, a pobjednik je Celje Pivovarna Laško koja je u finalu savladala Balić-Metličić akademiju sa rezultatom 23:19.

Mnogo uzbuđenja je viđeno u finalu, ali je na kraju Celje uspjelo da prelomi meč i da dođe do naslova na ovom turniru.

Treće mjesto pripalo je Selekciji grada Sarajeva, koja je pobijedila Izviđač iz Ljubuškog rezultatom 24:21, dok je u neizvjesnom meču za peto mjesto Pock Szeged pobijedio Bosnu Centrotrans sa 20:18.

Sedmo mjesto pripalo je Crvenoj zvezdi koja je pobijedila skopski Vardar 30:20.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Mateo Maraš iz Balić-Metličić Akademije. Dejan Milinković (Zvezda) je sa 22 postignuta gola proglašen za najboljeg strijelca, a najbolji golman je iz pobjedničke ekipe Celja, Erik Štanic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi