Celje slavilo u Velenju

Rukometno prvenstvo Poljske

Celje slavilo u Velenju

Adnan Beganović

U okviru 2. kola rukometnog prvenstva Slovenije igran je veliki derbi između Gorenja i Celja. U veoma uzbudljivoj utakmici na kraju su više razloga za slavlje imali rukometaši Celja koji iz Velenje odlaze s bodovima.

Utakmica je od samog početka bila jako neizvjesna, momčadi su se smjenjivale u vodstvu, a pobjedu Celju donio je Vugrinec u zadnjem sekundu utakmice.

Naš reprezentativac u redovima Gorenja, Adnan Harmandić, postigao je dva gola, a najefikasniji u momčadi iz Velenja bili su Rnić i Ćupić sa po 7 golova, dok su kod celja sa po 5 golova najučinkovitiji bili Kokšarov, Razgor i Zorman.

Cimos Koper, čije redove brani potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Bojan Skoko, bio je bolji na gostovanju od Trima (28:27), a Skoko se dva puta upisao u listu strijelaca. Najbolji igrač susreta bio je David Špiler, koji je odigrao izvanredno te sa 15 golova je bio najučinkovitiji igrač utakmice.

Prvenstvo Slovenije, 2. kolo:

Trimo – Cimos 27:28
Gorenje – Celje 27:28
Maribor – Krško 32:27
Ribnica – Slovan 30:36
Jeruzalem – Prevent 25:25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije